Van Melick, Keurslager

Vleesthermometer

Als u wil genieten van een perfect stukje gegaard vlees is een vleesthermometer een heel goed hebbedingetje. Op deze manier kunt u de temperatuur van het stuk vlees precies meten en zet u het ook perfect gegaard op tafel. Of het nu rosé of gaar moet, het lukt allemaal en gemakkelijk.

Het gebruik van de thermometer:

U kunt het vlees bereiden volgens uw recept. De thermometer is bedoeld voor de controle van de temperatuur. Ter controle van de kerntemperatuur steekt u de thermometer in het dikste gedeelte van het stuk vlees. U probeert de kern va het stuk te raken. Heeft deze de gewenste temperatuur dan is het vlees klaar en kan worden opgediend. Ook kunt u er voor kiezen om het stuk op een lagere temperatuur even te laten rusten, zodat de vleessappen zich weer kunnen verspreiden en u een malser stuk vlees op tafel zet.

Richtlijnen voor de kerntemperatuur

Rundvlees rauw 40-50 graden
  rood 50-55 graden
  rose 55-60 graden
  gaar 60 graden en hoger
     
Kalfsvlees rose 55-60 graden
  gaar 65 graden en hoger
     
Varkensvlees gaar 70 graden
     
Lamsvlees rose 60-65 graden
  gaar 70-75 graden
     
Kip gaar 80 graden
     
Kalkoen gaar 80 graden

 

Van Melick, Keurslager

Hoofdstraat 78
6432GG Hoensbroek
0455212651
0455218351

Openingstijden

maandag 11:00 - 18:00
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 19:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten