Van Melick, Keurslager

Pasta's by Michèl

Pasta

Ons assortiment is uitgebreid met een 3tal verse pasta's. Deze pasta's worden wekelijks vers voor ons gemaakt door Michel Kagenaar uit Nuth.

Pasta's by Michèl is een bedrijf dat zich geheel toelegt op het maken van verse pasta's en handgevouwen ravioli's met uitsluitend de beste ingrediënten en grondstoffen zoals men dat in Italië al jaren doet. De passie van Michel, om eigen pasta's te maken,  is ontstaan door de vele reizen en cursussen welke hij heeft gevolgd in Italië.

Assortiment:

  • tagliatelle
  • macaroni  (grote elleboogjes)
  • cassarecce

Bereiding:

Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg hier wat  zeezout aan toe. Maak de pasta los en voeg deze aan het kokende water toe. Als het water weer kookt, is de tagliatelle na 1 minuut gaar en de macaroni en cassarecce na 2 minuten.  Giet de pasta daarna af en spoel deze koud om het "plakken" te voorkomen. Verwarm wat olijfolie in een pan en warm hier de pasta weer in op.  U kunt ook de pasta weer opwarmen in de pasta saus, verwarm dan de pastasaus in een pan,  voeg daarna de pasta toe en serveer dit als alles warm is.

Saus

Pasta sauzen

De smaakmaker van een pasta is de saus.

Samen met Melanie hebben we een 3tal sauzen gemaakt, welke prima passen bij de pasta's by Michèl.

Te weten:

  • tomaat courgette saus
  • tomaat Marsala saus
  • Gorgonzola saus

Bereiding:

Deze sauzen hoeft u enkel op te warmen en daarna bij  de pasta te serveren of deze met de pasta vermengen.

Tip:

Serveer bij deze pasta;  een Friander steak,  varkenshaas medaillons, kalfsoester of een stukje zalm.

Menutips

Tagliatelle met vispannetje

  • breng ruim water aan de kook en voeg wat zeezout toe
  • verwarm het vispaanetje in de magnetron op 600 watt gedurende 4 minuten
  • maak de tagliatelle los en voeg deze toe aan het kokende water
  • kook de tagliatelle gedurende 1 minuut
  • afgieten en afspoelen met koud water
  • doe wat olijfolie in een pan verwarm deze en voeg de tagliatelle toe
  • serveer de pasta met het vispannetje
  • hier past een salade perfect bij (denk aan rucola salade met balsamico en olijfolie)
Wijntip:  Bianco Salento Luccarelli

Cassarecce met kalfsmedailoon en gorgonzola saus

  • breng ruim water aan de kook en voeg wat zeezout toe
  • bak de kalfsmedaillons aan gedurende 2 x2 minuten in de koekenpan. Kruid de medaillons na het bakken met peper
  • laat de medaillons 5 minuten rusten in een lauwe oven  (70 graden)
  • verwarm de gorgonzola saus in een pannetje
  • maak de cassarecce los en voeg deze toe aan het kokend water
  • kook de pasta in 2 minuten gaar
  • giet deze af en spoel deze af met koud water
  • doe wat olijfolie in een pan verwarm deze en voeg de pasta toe en warm zo de pasta op
  • serveer de pasta met de medaillons
  • groente tip:  groens asperges of broccoli
Wijntip:  Pinot Grigio La Giareta

Van Melick, Keurslager

Hoofdstraat 78
6432GG Hoensbroek
0455212651
0455218351

Openingstijden

maandag 11:00 - 18:00
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 19:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten