Lekker veelzijdig

Met kip kun je alle kanten op
Terug

Kip en kalkoenKip- en kalkoenvlees zijn verrassend veelzijdige stukjes vlees, die op diverse manieren bereid en gecombineerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan filet, kipkarbonades, kalkoenhaas of schnitzels. Bovendien zijn diverse delen van kip en kalkoen mager en snel te bereiden. En voor wie geen zin heeft om lekker te kokkerellen, hebben we verschillende kipdelen alvast gegrild!


KwaliteitOok op de kwaliteit van ons kip en kalkoenassortiment zijn we bijzonder kritisch. We hebben 2 soorten kip in huis. Allereerst de Gildehoen. De Gildehoen is een nieuwe manier van slachtkippen houden. De dieren zijn van een langzaamgroeiend ras, ze leven in stallen waar dag en nachtritme is en worden gevoerd met 100% plantaardig voer wat voor 70% uit granen bestaat. Doordat de dieren meer beweging en gezondere voeding krijgen, hebben ze meer weerstand, dus gezondere dieren en hoeft er geen antibiotica te worden gebruikt. Hierdoor smaakt de gildehoen weer naar kip.


Voor de liefhebberEn voor de liefhebber hebben we naast de Gildehoen ook een Franse scharrelkip. (poulet d `Yvonne). Deze kippen hebben uitgebreid kunnen rondscharrelen op kleine boerderijen in het midden van Frankrijk. Deze kippen lopen buiten en moeten zelf op zoek naar de granen welke worden uitgestrooid in de weiden. Dit gegarandeerd zonder groeihormonen of antibiotica. De poulet d`Yvonne heeft 2 sterren gekregen van de dierenbescherming.