Smakelijk varkensvlees

Belangrijke basis van onze keurslagerij
Terug

VarkensvleesGoed varkensvlees is een belangrijke basis van onze keurslagerij. Naast de karbonades, hamlappen en schnitsels die wij ervan snijden is het ook de belangrijkste grondstof voor het gehakt (60 % varkensvlees / 40 % rundvlees), maar ook voor de vleeswaren, maaltijden en salades. Vandaar dat wij hele strenge eisen stellen bij de inkoop van varkensvlees. Op dit moment verkopen we 2 soorten varkensvlees; te weten Good Farming Star varkensvlees en het Livar varkensvlees..


Good Farming Star varkensvleesHet Good Farming Star varkensvlees heeft van de dierenbescherming 1 ster gekregen. Dat wil ondermeer zeggen dat de varkens meer ruimte krijgen in de stallen, duurzaam voer krijgen, gezondheid wordt planmatig aangepakt (medicijn gebruik teruggedrongen) , vee transport is zo kort mogelijk. Wat u merkt is dat u een smakelijker stukje vlees krijgt, met minder vochtverlies tijdens het bereiden.


Livar varkensvleesHet Livar varkensvlees van oorsprong het Limburgs kloostervarken is ontstaan bij het klooster Lilbosch te Echt. Hier hadden de varkens veel ruimte om vrij te scharrelen in de weilanden rondom het klooster. De voeding ( vooral granen) kwam van de eigen landerijen van het klooster. Hierdoor kreeg men varkensvlees met een ouderwetse smaak. Deze aanpak scoort al jaren veel succes, eerst vooral in de horeca maar nu ook in de slagerijen. De stallen rondom het klooster zijn inmiddels al te klein en men heeft een aantal boeren bereid gevonden om op dezelfde manier varkens te houden, zodat de smaak gegarandeerd blijft. Op dit moment is men hard bezig om 3 sterren te krijgen de dierenbescherming. www.livar.nl.